ponedeljek, 14. november 2011

S partizani in "tujsko" legijo - na juriš!

Ja, prav ste prebrali naslov, a to je le moj pogled na taktiko kontinuitetne kamarile, da s prihajajočimi parlamentarnimi volitvami s pomočjo Zorana Jankoviča spet poseže po najvišji oblasti. Oblasti, ki naj bi po navodilih iz ozadij in pripadajočih omrežij še naprej vzdrževala tako politično in družbeno stanje, da bi še naprej omogočala zadržanje starih in ustvarjanje novih privilegijev večno "zaslužnim" in njim poslušnim. Seveda pa bi lahko posredno tudi omogočila "zakonito" poravnavo zaplaniranih političnih in županskih investicij, s tem pa še naprej omogočala pretakanje denarnih in materialnih sredstev iz javnega v zasebni žep.

Ampak po naravni logiki se s časom razmere v družbi pač spreminjajo, notranja nasprotja in trenja v družbi ter političnem zakulisju ustvarjajo pogoje in zahtevo po spremembah. Nekaj propade, drugo vznikne. Vse to dogajanje vpliva na percepcijo javnega mnenja, doslej gluhi in slepi so prisluhnili in nekateri celo spregledali, spregledali predvsem "nove" obraze starih struktur in nove nakane starih revolucionarjev, kako se osvoji oziroma zadrži oblast.

Ko se ladja potaplja, podgane bežijo prve, enako velja za preteče rudniške katastrofe. Kako idealno, če se v bližini pojavi nova ladja, kamor se lahko spet povzpnejo ali če najdejo nov izhod za svoje preživetje. In ta nova ladja z imenom Pozitivna Slovenija, z osebnim imenom in priimkom župana prestolnice, je priložnostna rešitev zanje, še posebej, če bo v svoji plovbi združena v konvoj z drugo, prav tako "rešilno" listo osebnega imena in priimka. Tako ti politični prebežniki in paraziti postajajo sodobna nevojaška, a politična "tujska legija", ki nudi svojo storitev proti plačilu. Nova preživetvena politična taktika pač, v znani politični maniri v tej naši poosvoboditveni eri, a tokrat v večjem obsegu.

A da se ta politična računica izide, je na volitvah seveda potrebno zmagati, če ne bi šlo z absolutno večino pa vsaj z relativno, pač po že preiskušeni metodi, najprej deli, potlej po potrebi združuj in - vladaj! Pa zadeva po evforičnem začetku zaenkrat glede na javnomnenjske ankete sila slabo kaže. Akterji tega "novega odrešilnega vala" v javnih nastopih eden za drugim izgubljajo živce in  postajajo vedno bolj nekredibilni. Celo do razkolov znotraj "podpornih" institucionalnih skupin že prihaja. Kako bo nadpartizan Stanovnik speljal vodo (glasove) svojih "partizanov" na mlin Jankoviča, je veliko vprašanje. Primorci so spet trmasti in "svojeglavi", doslej so priznavali neko drugo politično avtoriteto, ki naj bi ščitila njihovo tredicijo.
Po drugi plati pa tudi tako imenovana "tujska legija" političnih podgan - prestopnikov in prikoritnikov, ki si obetajo za svoja dejanja plačilo in nov plen, deluje bolj kot mlinski kamen okoli vratu Jankoviču. Prav zanimiva bodo bodoča dejanja in izjave podpornikov in zaščitnikov "gospodarskega premika, sociale in svobode" v Sloveniji, da se še kaj premakne v javnem mnenju v prid njenemu "rešitelju".

Zatorej, glede na z anketami ugotovljena trenutna politična razmerja in trende ter nepričakovan zaostanek "rešitelja nacije", kapitalski levici ne preostane drugega, kot da njen komandant zatuli v rog: "Na juriš...!".

Pa čeprav se ve, da v tej bitki zmagati ne morejo...... in tudi ne smejo, po mojem prepričanju.

Ni komentarjev:

Objavite komentar