nedelja, 4. november 2012

Troboj predsedniških kandidatov


 


Nagledali in naposlušali smo se jih v predvolilnem šovu že dovolj, pa še se jih bomo, a kratek povzetega doslej videnega in slišanega v tem obdobju ter siceršnja opažanja v preteklosti z moje strani, je čisto dovolj, da predočim eventualnim bralcem mojega bloga kratek opis v razmislek preden bomo stopili na volišče in oddali svoj glas za tistega, ki je po naše Naj ....


Zver - kandidat, ki razglaša, da gleda naprej, a mu nasprotniki očitajo, da hoče nazaj.
Po mojem uporablja premehke rokavice v tem predvolilnem troboju, da bi knockautiral koga od ostalih dveh. Čista borba ne prinaša zmagovitih točk, A presenečenja so vedno možna. Če mu uspe preboj v drugi krog, kar je že na meji čudeža, bo treba menjati taktiko in uporabiti trše rokavice.


Türk - kandidat/predsednik, ki gleda nazaj, a njegovi podporniki trdijo, da vidi le naprej. Sicer uradno razglašeni favorit, a v predvolilnem troboju ima, kljub doslej pokazani slabi formi, na zalogi še precej skritih nizkih udarcev, na katere ostala dva nista pripravljena ali pa jih podcenjujeta. Da njegovih številnih trenerjev, maserjev in podpore sodnikov ne sploh ne omenjam.


Pahor - kandidat, ki meni, da vidi nazaj, a da gleda naprej, v resnici pa gleda samo navzgor.
Da si všeč navijačem, ne bo dovoj, dalj kot do eventualno drugega kroga ne bo prepuščen. Nahrbtnik nedavne politične preteklosti, v katerega so mu tudi drugi priložili nekaj težkih kamnov je težak, tisto "zgoraj" bo verjetno še nekaj časa samo gledal.


Torej, tako je moje "troočenje" kndidatov po doslej videnem in slišanem v medijskem prostoru ter z dodanim ščepcem lastnega mnenja. Vi pa izberite 11. novembra, kakor vam ljubo. V tej naši, še vedno zeleni, a že močno zasmrajeni dolini, se zaradi samega (katerega koli) predsednika itak še dolgo ne bo nič spremenilo, bilo bi pa lepo, da ga vsaj zunaj cenijo, doma pa se ga vsaj ne sramujemo. Tisti pa, ki se izbora "očeta" naroda ne boste udeležili, ne jamrajte potlej, ko vam bo še naprej bolj ali manj hudo, kako se pri nas ne da nič spremeniti. Pa čeprav mislite s tem tudi samo na predsedniške volitve. Napovedovalci javnega mnenja bodo pa po volitvah itak imeli priliko, da se spet kaj naučijo glede zgrešenih ali prevelikih odstopanj od napovedovanih rezultatov, morda celo fatalnih napak. Kdo ve?

Vir fotke: novicejutro.si
Vir razmišljanj: verjeli ali ne - avtor sam

5 komentarjev:

  1. hja veš, to z Zverom in njegovim tršim načinom... je pa tudi tako...
    da je meni pa vseeno bolj povšeči, če je nekdo na tem mestu pa uglajen in tudi diplomatski,
    kot pa "podpasovni" pa čeprav s še tako prirejenim načinom prijaznega govora.
    lp tetka

    OdgovoriIzbriši
  2. Tetka, saj midva sva se že zdavnaj odločila, kdo je vreden najinega zaupanja. Odala mu bova svoj glas, ker sva tudi midva vredna njegovega ... Tudi življenskega partnerja ne izbereš kar čez noč, no ja, noč je včasih tudi kriva za to ....
    Mimogrede, zdaj komentiranje špila? V nastavitvah sem umaknil "besedičenje" pred oddajo komentarja.
    Lp

    OdgovoriIzbriši
  3. ja, ja, niso tastari kar tak zastonj pravili, da ima vsaka noč svojo moč...
    samo vseeno pa ne vem, zakaj pa smo mi tudi podnevi vedno bolj v temi
    komentiranje mi je pa šlo tokrat dobro od rok...
    tokrat pa en tak lep večerni pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  4. Meni je pa Zver kar všeč, včasih izpade malce naivno, vendar kadar kako zadrego pokrije s prisrčnim deškim nasmehom se mi zdi prav simpatičen. Spominjam se, mislim, da drugih predsedniških volitev. Takrat je bilo več kandidatov. Kandidirala je tudi neka ga. Slana, on je Kučana krepko obdelovala, kar smo njegovi nasprotniki zelo z užitkom poslušali, Kučan ji ni vračal, držal se je kot božji volek in zato postal žrtev. Posledica tega je bila, da je bil izvoljen v prvem krogu.

    Türk, oziroma njegov štab, se bo brez dvoma poslužil vseh umazanih in nizkih udarcev), vendar me pa tolaži, da so precej nesposobni, sicer bi mu za soočanje na POP-tv ne izbrali takih nesposobnežev, kot sta Hribnarca in Kenda, ki sta mu brez dvoma močno škodovala.Res pa je, da s Türk pri ,vsej svoji večvrednosti in oholosti zna narediti, sila ponižnega in tudi žrtev, kadar se mu zdi to potrebno.

    Pahor je enkrat Pahor in zmeraj Pahor, samovšečen, nastopaški itd.....

    Če ne bo druge možnosti (drugi krog Pahor, Türk) bomo pač volili majnše zlo Pahorja.

    OdgovoriIzbriši
  5. Kajne babica, nas, ki smo v svojem dolgem življenju že marsikaj lepega in hudega doživeli, se ne da kar tako okrog prinesti, pa bodisi z leporečjem ali pa (za)molčanjem. Obraz, oči, mimika,.... vse to pove o značaju človeka skoraj vse. Lep dan, pa čeprav pravkar zunaj grmi in lije kot za stavo. A za dežjem vedno pride sonce.

    OdgovoriIzbriši