nedelja, 30. januar 2011

Večerov Bob leta v prave roke ...

Sinočnja predstava podelitve Večerovega priznanja za izjavo Bob leta, me je v poplavi podobnih, po dolgem času navdušila. Čeprav ostalih oddaj ob podelitvah zaradi slinavosti njihovih organizatorjev do političnih veljakov iz preteklosti in sedanjosti ter njihovega forsiranja v nezasluženo ospredje, običajno ne gledam več.

Včerajšnjo predstavo je bilo je res vredno videti in slišati. Voditelj Toš je vnesel neko novo obliko, vsebino in dinamiko. Bob leta pa je šel zaradi izvirnosti in svoje realnosti v prave roke. Čeprav ima nagrajenec po mojem vedenju in mnenju v preteklosti veliko zaslug tudi za sedanje politično, gospodarsko in družbeno stanje v deželi, pa mu, ker je treba vsakemu priznati kar je res in prav, tudi iskreno čestitam.

Vse je bilo dobro zamišljeno in izpeljano, osnovna varianta je bila po nekaterih informacijah še bolj ostra, pa se je izgleda organizator ustrašil (koga spet?) in stvar malo omilil, kar je med vrsticami voditelj Toš tudi nakazal.

Samo Josipa s svojo pojavo nekako ni sodila v ta okvir, vsaj po mojem .....

2 komentarja:

  1. Jaz sem sinoči ogledala ponovitev. Toš je bil res dober. Josipa pa, bog pomagaj, pravo strašilo, tudi ne vem po kakšnem kriteriju je bila za tako oddajo primerna, sicer zelo lepa, pesem AVE MARIJA. Nekoliko me je pa jezilo, da je treba prav povsod pritakniti RKC in to negativno. No pri tem Toš očitno ni bil omejevan.
    LP.

    OdgovoriIzbriši
  2. Babica, menim da so resnica, medsebojno spoštovanje in objektivnost izgleda v vseh slovenskih medijih postale raztrgane cunje. V izjavah, komentarjih in člankih prevladujejo insuniacije, podtikanja, zavajanja, namerne laži in podobno, vse s ciljem razvrednotenja ali diskreditacije, tako posameznika kot skupin. To je po mojem tudi glavni vzrok in osnova nadaljnjih verbalnih medsebojnih obračunavanj, izredno nizkega nivoja, ki jim ni videti ne konca ne kraja. Se sprašujem, kako dolgo še, kdaj bodo posamezniki za svoje lažne besede tudi odgovarjali, zaradi javnega vzgleda začenši od zgoraj ....

    OdgovoriIzbriši