petek, 11. februar 2011

Pogovor gluhih in slepih

Nedavna "politično-komunikacijska" hajka okrog preteklega terorističnega dogodka v Velikovcu leta 1979 postaja prav zanimiva. Povzemam, kolikor se spominjam in kar sem uspel ponovno preveriti v medijih, zato ne trdim, da je vsaka beseda na svojem mestu. vsebinsko pa drži.

Janša: "Predsednik republike dr. Türk je bil o tem dogodku uradno obveščen ...."

Türk: "Kar vem, vem iz medijev...." izjava za TV

Urad predsednika države: " Predsednik v tej akciji ni sodeloval ...gre za nat......

Tanko: "Predsednik odgovarja na nekaj, kar ga sploh nismo vprašali, niti to ne trdimo..."

Predsednik vlade Pahor:" Arhivsko gradivo ..... je potrebno zaščititi zakonsko, da stem obvarujemo interes države in življensko varnost nekaterih posameznikov v tujini ....."

Opozicija (SDS): "Kako predsednik vlade Pahor lahko ve, da gre za omenjeno vsebino in tuje posameznike v arhivskih gradivih, če tega ni bral.... in tudi nima dostopa do gradiva, če zanj ne zaprosi po enakem postopku kot Omerza, ki pa mu je bil ogled onemogočen na nezakonit način . Pa tega ni storil ....Zakaj je bilo bojda gradivo za dvajset dni odstranjeno iz arhiva.... Gre spet za nezakonito preverjanje in izločitev dokumentov zaradi ščitenja aktivnih visokih politikov ter ostalih še živečih akterjev v zadevi Velikovec..."

Pozicija: " Kako pa ve tudi Janša, kaj je v teh dokumentih, če ji ni videl ...... saj je sam v času svojega vladanja z vladno uredbo zaščitil del dokumentacije ......, mi z novim zakonom o zaščiti arhivskega gradiva samo legaliziramo njegovo uredbo....."

Da javnih eskapad posameznih notoričnih zagovornikov ali nasprotnikov v javnih medijih sploh ne omenjam ......

In ko pogledam še uradne dokumente okrog te zadeve, objavljene na spletni strani SDS, ponovno preberem nekatere izjave politikov in uradnikov, se vprašujem, mar se ne pogovarjajo gluhi.... berejo slepi, dejstva ugotavljajo nepoklicani in nezakonito, pred sprejetjem novega zakona ter v nasprotju s starim, ukrepajo nepooblaščeni?

No, jaz o pravi resnici in dejstvih o tej politično vroči zadevi, kljub svojemu prepričanju ne bom sodil, ugotavljam pa aktualno umazano in smrdljivo politično štalo, v kateri se drenjajo za najboljši prostor in korito lisjaki, osli, kameleoni, svinje, ovce, voli, podgane, kure in ostala prepoznavna favna, ki ji je ta štala izgleda kar varen, topel in udoben dom. Pa še pridno jih krmimo mi brezpravni davkoplačevalci ....

8 komentarjev:

  1. Popolnoma se strinjam z vašimi ugotovitvami, če pa k tej politični štali priklopim še ugotovitev italjanskega mafijaša, da je Slovenija zelo varna dežela za kriminalce in mafijo, me resno skrbi, kako se bomo izkopali z vsega tega?

    OdgovoriIzbriši
  2. Babica, nekaj se bo že zgodilo, da se ta balkanizem enkrat prične rušiti sam vase in da potlej zaživimo resnično demokratično in sproščeno življenje ter da se bo ponovno začelo ustvarjati. Morda je tudi današnje stanje za nekaj dobro, morda volilci le spregledajo do naslednjih parlamentarnih volitev, kdo in kaj je za njih boljše. Če se je zrušilo včeraj v Egiptu, ni vrag, da se jutri ne spremeni tudi pri nas. Ostaniva optimista.

    OdgovoriIzbriši
  3. Mislim enako kakor vi, tudi optimistka sem, vendar pa postaj ves čedalje bolj zamegleno. Tale zadnja poteza največje opozicijske stranke se mi ne zdi dobra. Ljudje so naveličani teh obračunavanj in vedno bolj se utrjuje misel,da so vsi enaki. Če bi se le začelo kaj novega pa bo zopet obstajal dvom, da so nam zopet kaj podtaknili, saj veste kolikokrat se je to že zgodilo,(SNS, STRANKA MLADIH,DESUS itd....).
    Če ne bo pomagala kaka višja sila se bomo težko rešili.

    OdgovoriIzbriši
  4. Mislim, da na koncu iz tega političnega obmetavanja ne bo rezultatov. Tisti, ki predsednika republike niso marali prej, ga ne bodo niti v bodoče, tisti, ki so ga podpirali, bodo ostali pri svojem mnenju. Medtem pa, ko se bo ta politični boj nadaljeval, bomo vsi malo manj pozorni na res velike zgodbe, recimo na to, da so morali Avstrijci izvesti pravo akcijo sredi Slovenije, da bi si prilastili svojo lastnino. Kaj vse skriva Hypo Bank, ne vemo, vendar po dogodkih v regiji, ne kaže, da bi bilo v Sloveniji kaj bolje. Torej, grdobije so se bržkone dogajale tudi pri nas.

    OdgovoriIzbriši
  5. Tudi sam ne verjamem v pozitiven izid tega obmetavanja. Predsednik naj bi se raje posvetil osvetljevanju vzrokov, ki so nas pripeljali v to brezizhodno situacijo in pa dajanju napotkov za smer reševanja. Brez vsake politične konotacije in prizanašanja enim ali drugim. Takega bi tudi državljani bolj cenili in mu prisluhnili. Tako pa .... imamo kar imamo, a se bojim da bo trajalo še lep čas ....

    OdgovoriIzbriši
  6. A veš, Rak, da moja hči dela v društvu gluhoslepih! Gluhoslepi morajo najti še drug način sporazumevanja ...
    Včasih je zelo težko vzpostaviti komunikacijo - celo med slišečimi ...

    Vse dobro tebi!

    OdgovoriIzbriši
  7. Ana, nisem vedel, a sem danes pred tem to prebral na tvojem blogu.
    Ja, slejkoprej bo treba vzpostaviti tovrstno komunikacijo, če hočemo preboj. Sem nekoč gledal nek ameriški film na to temo, bilo je potrene kar precej muke in vztrajnosti, a se je na koncu posrečilo....
    Da bi le vsaj tisti, ki slišijo, poslušati znali, predvsem pa hoteli, pa bi bila polovica nesporazumov že odpravljena.

    OdgovoriIzbriši
  8. Je bil na Info TV intervju z ustavnim sodnikom Petričem, v katerem je ta rekel, da gre na vsako proslavo ali srečanje, tudi če ni 'od njegovih' in potem ga sprašujejo, 'ja pa kako si lahko šel k njim?'. Tukaj lepo vidimo naš problem, ko se ljudje preveč ostro delijo na naše in vaše in so pri tem pripravljeni pozabiti na skupne interese.

    OdgovoriIzbriši