petek, 22. november 2013

Stanje duha v državi
                                         Foto Siol

Prav tragikomično se je danes odvijala zgodba z "nevarnim paketom", odkritim v vložišču vlade ter zasenčila ostale pomembnejše dogodke. Najprej nekaj kontroverznih poročil medijev o najdišču in vsebini paketa, nato stopnjevani medijski pomp ter pričakovanje najhujšega, na koncu pa razočaranje, saj je iz medijsko pričakovane in glede na situacijo v državi možne resne subverzivnosti obupancev, v škatli odkrijejo navaden smrdljiv človeški iztrebek. Ubogi policisti in gasilci, kaj vse so morali prestati zaradi navadnega kupčka dreka, ki ga je itak že preveč za vsakim vogalom in grmom.

In epilog? Ta pa je višek dogodka. Iz vladnih krogov - po posredovanju medijev - posredujejo izjavo, da je to pač prikaz stanja duha v državi. Opla, nezamenljivi vladni birokrati, to da je odraz stanja duha v državi? Res da ga tudi vrli državljani včasih serjejo po dolgem in počez, drisko pač dobijo po vseh teh zadnjih neprepričljivih vladnih ukrepih, obljubah in lažeh, ampak to sranje tudi približno ne smrdi toliko, kot vsa uradna sranja sedanje vlade.

In da razčistimo okrog tega smrdljivega "duha" v paketu, to ni niti približno stanje duha državljanov, to je pač stanje duha v naši trenutni vladi. Pa ni bilo v preteklosti nič bolje in kot kaže še nekaj časa tudi v prihodnosti ne bo.

5 komentarjev:

 1. Prav za prav je bilo užitek gledati to BURLESKO, so se mi pa policaji in gasilci, ob rezultatu njihovega truda, smilili, da so bili prisiljeni sodelovati v njej.
  O vladi pa tole;
  KAKORŠNO DELO, TAKO PLAČILO!!!

  OdgovoriIzbriši
 2. Hvala obema za komentar in lep dan!

  OdgovoriIzbriši
 3. in, ker je denar sveta vladar...
  ja, koliko pa je ta akcija spet stala nas davkoplačevalce
  p.s.
  no, vseeno pa nekako ne morem verjeti, da tam pa niti takih "nevarnih snovi" ne spoznajo...

  OdgovoriIzbriši