četrtek, 6. januar 2011

Copy paste..... moj komentar na Miheljakovo kolumno o koaliciji ....

Gospod V. Miheljak je v 5.1. letos v Dnevniku objavil kolumno Koalicija (med agonijo in strategijo), v Razgledih.net, kjer včasih tudi sam kaj pokomentiram, pa je bil nato objavljen povzetek te kolumne, katere vsebino sem tudi sam pokomentiral. Povzemam....

Saj to je to, “…. zračnico preluknjal”, kot omenja Matej. Kaj pa sicer dela ta trojni četverček že ves čas kaj drugega, kot medsebojno luknjanje zračnic na dirkališčih znotraj vlade in parlamenta ter kopanje protitankovskih jarkov in nastavljanje pehotnih min za “izvenvladne”. Združuje jih edino boj proti skupnemu “notranjemu” sovražniku – Janši. Ostali so trenutno itak le burkeži.


Kje se je izgubila tako hvaljena in povzdigovana nova politika, kje je enakost pred zakonom in sodna učinkovitost, kje je socialna varnost za delavstvo (nova delovna mesta!), kje so obljubljene (1000 evrov!) višje pokojnine, s čim Pahor dokazuje obljubljeno “boljše vladanje”, ki bi ga naj ta narod zaslužil? Po mojem prepričanju je vse to samo na preteklih in (spet) prihodnjih predvolilnih programih. Gospodje tovariši, mi ne potrebujemo politikov kot ekspozitur omrežij, kapitala, kontinuitete in zagovornikov ter restavratorjev propadlega ter neučinkovitega (lažnega!) socializma. Potrebujemo politike z idejo in vizijo ter posluhom za drugačno mnenje, za katero se, če so izvoljeni, zares borijo, ne pa da jim je bila izvolitev na osnovi lažnih obljub le vstopnica za politični cirkus, ki smo mu priča prav vsak dan in povsod.

Upam, da sedanja globoka tišina opozicije nakazuje njeno okupiranje z globljimi premisleki, strategijo in načrtovanjem aktivnosti in ponoven prevzem oblasti. Ampak tako zastavljene, da bo pomedla z zdajšnjimi ostanki pokvarjenih naslednikov polpretekle zgodovine. Tako na levi kot na desni in seveda v sredini. Pa ne pozabiti tudi na ozadje.

3 komentarji:

  1. Avtor je odstranil ta komentar.

    OdgovoriIzbriši
  2. Vse je postalo tako zmešano in čudno prepleteno, da se človek ne znajde več.
    Jaz misli, da bi bilo najbolje, če bi se začelo nekaj čisto novega in tisto bi morali voditi mladi pametni in ljudje, ljudje z vizijo. Kar je zdrave opozicije naj bi pri tem sodelovala in to podpirala. Levica bo pa itak shirala, če bo vztrajala na teh pozicijah. Upajmo, da bo to kmalu !

    OdgovoriIzbriši
  3. Babica, res je kar omenjate. Rabimo močan prepih, ki bo odnesel to nikoli preseženo balkansko miselnost, ki smo se je v času sobivanja v Jugi tako nalezli, da smo postali hujši kot oni, ki jim je to v genih. Mladi in pametni, da, se strinjam. Ampak, ko pa imajo tako malo interese in presneto malo mislijo na jutri. In še tisti, ki se pojavijo, kmalu tulijo v isti rog, kot njihovi predhodniki. Naša usoda jim ne uide! Se pa včasih tudi kaj zgodi, kot posledica notranjih trenj. Upajva, da še doživiva...

    OdgovoriIzbriši