četrtek, 8. september 2011

Zaupnica vladi ..... politična farsa, možna samo pri nas

Premier Pahor bo končno posredoval v parlament spisek pompozno ("boste presenečeni", je obljubljal) napovedovanih manjkajočih ministrov in na njihovo potrditev vezal zaupnico svoji vladi. Dolgo načrtovana in premišljena politična poteza v stilu - mi vemo kako se oblast osvoji in nato obdrži. Pri tem seveda cilj opravičuje sredstva.

Pa saj ne gre samo za vlado, za mandat in denar večine tistih sicer neodgovornih in nesposobnih poslancev gre, tistih, ki bodo glasovali za zaupnico. Seveda po načelu, vzemimo, dokler je še kaj ostalo. In Pahor to dobro ve, zato na to dejstvo računa. V politiki je pač vse možno, pri nas izgleda tudi vse dovoljeno ali dogovorjeno. Vlada in poslanci bodo nato ostali na svojih mestih in pozicijah brez vsake materialne odgovornosti, a z lepimi, nezasluženimi denarci do konca svojega mandata in še nekaj časa potem. Mi davkoplačevalci bomo pa to brezupno dejansko brezvladje in parlamentarno nategovanje še naprej drago plačevali, pa na koncu ostali brez obljublenih predvolilnih "piškotkov", praznih denarnic ali celo brez gat, da pa o nadaljnjem propadanju države, gospodarstva in družbe ob takem vodenju in eventualni novi zakonodaji sploh ne govorim.

Jaz temu enostavno pravim - kolektivno samodrštvo.

5 komentarjev:

 1. Jaz pa nategovanje folka na suho, M.

  OdgovoriIzbriši
 2. Treba si bo zapomniti poslance, ki bodo glasovali za zaupnico, in jih nikdar več voliti. Izključiti jih je treba iz politike za vedno.

  OdgovoriIzbriši
 3. Marjana, in to v nedogled ....

  Anonimni, tudi liste strank bi bilo dobro ukiniti, tako se ne bi dogajalo, da kandidatka stranke dobi cca 500 glasov, pristane kasneje na ministrskem stolčku, ko pa tega izgubi, ji je pa vrnitev med poslance pod častjo.

  OdgovoriIzbriši
 4. Ne verjamem več, da bodo predčasne volitve. Za to bi morali nekaj naredit že po referendumih, a vsi pozivi k odstopu, k volitvam, nič ne pomagajo. No, saj do rednega roka volitev je še eno leto.

  OdgovoriIzbriši
 5. Mislim, da se bosta vlada in parlament še naprej posluževala taktike zavlačevanja do roka, ko bo namen predčasnih volitev "passe". Seveda pa ima v tej igri tudi predsednik države svoje interese glede predsedniških volitev.

  OdgovoriIzbriši